domingo, 5 de febrero de 2012

Arrenca la dotzena edició del FITAG 2012 (Festival International theater non professional Girona. Spain)


www.fitag.cat

 

Arrenca la dotzena edició del FITAG amb l'obertura del termini de presentació de propostes


  • Fins al 2 d'abril els grups de teatre que estiguin interessats a participar al FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) 2012 poden presentar la seva proposta. Trobaran les bases de participació i el formulari d'inscripció a www.fitag.cat.

  • El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona 2012 tindrà lloc del 28 d'agost a l'1 de setembre de 2012.

  • Enguany, la direcció del festival ha apostat per una edició optimista, amb una imatge gràfica que anuncia positivitat.

Dijous, 2 de febrer de 2012

Ja és obert el període d'inscripcions per participar en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) 2012, patrocinat per la Diputació de Girona i amb el suport de la Casa de Cultura de Girona i l'Ajuntament d'aquesta ciutat.


El proper FITAG tindrà lloc a Girona del 28 d'agost a l'1 de setembre del 2012 en diferents escenaris de la ciutat, i, a més, com ja és habitual, comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG ALS MUNICIPIS.


A partir de l'1 de febrer i fins al 2 d'abril es podran presentar les propostes de teatre amateur gironines i de tot el món interessades a formar part de la programació d'aquesta edició.


Les bases de participació i el formulari d'inscripció es troben al web del festival (www.fitag.cat), i a partir del 30 d'abril la direcció artística del festival comunicarà als grups la composició final d'aquesta programació 2012.


Una edició optimista. El festival redueix el seu pressupost, i això obliga a reduir l'ajut econòmic a cada grup participant, de manera que es passa dels catorze grups de l'edició de 2011 a les dotze places d'aquest FITAG 2012. Com sempre, l'espectacle inaugural serà a càrrec d'una companyia amateur gironina reconeguda, però hi haurà una redistribució dels espais del festival i s'intentarà trobar formules més imaginatives per adaptar-se al pressupost actual.


Malgrat tot, la direcció del Festival aposta per una edició optimista, amb una imatge gràfica que anuncia positivitat. Martí Peraferrer, director del festival, explica que "volem transmetre la idea que la gent del teatre sap remuntar temps complicats i que, potser, el món de la cultura pot donar les claus per transmetre un esperit de recuperació anímica. El teatre amateur ha viscut sempre entre la precarietat, el voluntariat i la força de la imaginació davant les dificultats".


En aquesta edició es vol mantenir la complicitat dels municipis, de l'escola de teatre El Galliner i d'un bon grapat de companyies amateurs de les comarques de Girona que ja han fet seu el FITAG. I des de la Casa de Cultura es continuarà treballant per proposar projectes col·lectius que ajudin a la formació, l'intercanvi entre companyies i la vivència compartida durant els cinc dies de festival.


Per Peraferrer, "aquest festival és la gran festa major del teatre amateur de les nostres comarques a finals d'estiu, però durant tot l'any es poden aportar propostes, i la direcció artística escolta, assessora, treballa pels intercanvis internacionals i acompanya qualsevol companyia amateur que necessiti ser escoltada".


Oficina de Protocol, Premsa i Comunicació

Diputació de Girona

972 185 038 / 972 185 063

comunicacio@ddgi.cat


Diputació de Girona - Pujada de Sant Martí, 5 - 17004 Girona -

Tel. 972 185 000 - Fax 972 208 088

--
Martí Peraferrer i Vayreda
http://martiperaferrer.blogspot.com